q
Kućice od drveta i poslovni objekti.
Poručite već danas.
 

Najčešća pitanja

ovde možete naći odogvore na najčešće postavljena pitanja
Kako poručiti?

Poručivanje se vrši kontaktom na brojeve 069/21-80-500 i 069/22-80-500 ili porukom na mail adresu astrokucicenis@gmail.com.

Odgovor dobijate u najkraćem mogućem roku. Garantujemo profesionalnu uslugu, ljubaznost i strpljenje.

Koliko traje montaža?

Montaža traje zavisno od modela, projekta. Ukoliko se odlučite za neki od našim modela, u ponudi će biti naveden rok montaže.

Gde možemo da vidimo kućice koje ste radili?

Možete videti na našem sajtu ili na našoj Facebook strani.

da li je moguće poručiti kuću prema želji?

Naravno, iznesite nam Vašu želju, a možete okvirnu cenu utvrditi i uz pomoć kalkulatora cene na našem sajtu.

da li dajete garanciju na kucice?

GARANCIJE NEMA, OBZIROM DA KUĆICE UZ REDOVNO ODRŽAVANJE MOGU DA TRAJU I 100 GODINA.

Da li radite kućice po celoj Srbiji?

Da, radimo sve prema dogovoru sa klijentom.

Rok isporuke?

Rok isporuke se kreira u dogovoru sa klijentom.

Koja je cena transporta?

Dostava i montaža su besplatne do 240km od Niša, preko 240km se doplaćuje 65 RSD po kilometru u oba pravca.

Da li je potrebna dozvola za gradnju?

  KAKO DO GRADJEVINSKE DOZVOLE ?

  Ukoliko planirate izgradnju kuće sigurno razmišljate i kako izgleda procedura oko dobijanja građevinske dozvole. Nažalost, još uvek je ovo jedan dug proces gde će vam trebati brdo papira, plaćenih taksi i strpljenja.

  Na prvom mestu potrebno je da posedujete parcelu na kojoj je dozvoljena gradnja. Ukoliko posedujete poljoprivredno zemljište potrebno je pre svega uraditi prenamenu, ukoliko je to moguće za konkretnu parcelu. Vodite računa jer u pojedinim slučajevima prenamena može da košta i do 50% tržišne vrednosti parcele.

  Od opštine do opštine ova procedura je različita ali na kraju se svodi na isto.

  Prvi dokument koji vam je potreban je Kopija plana za katastarsku parcelu na kojoj planirate da izgradite objekat sa listom nepokretnosti. Dobija se  u katastru.

  Sa kopijom plana u Opštini podnosite zahtev za Informaciju o lokaciji.

  Sledeći dokument koji vam je potreban je Izvod iz katastra podzemnih instalacija koji izdaje Republički geodetski zavod. Ukoliko nema podzemnih instalacija, navedena služba izdaje uverenje da na toj lokaciji nema podzemnih instalacija.

  Naredni korak je Situacioni plan koji izradjuje  arhitekta, koji je praktično pokazuje gabarite i orjentaciju budućeg objekta.

  Zatim je potrebno da odete u EPS, vodovod, kod distributera gasa i  u telekom da vam izdaju svoje uslove za izgradnju. Na svim ovim mestima morate platiti taksu za izdavanje dokumetna koja se razlikuje od opštine do opštine.

  Sva prethodna dokumenta su vam potrebna za dobijanje Lokacijske dozvole koju izdaje Opština ( ovo je pola puta do gradjevinske dozvole). Dakle, potrebno je popuniti obrazac koji se zove Zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole i priloziti sledeća dokumenta :

  – Kopijiu plana

  – List nepokretnosti

  – Izvod iz katastra podzemnih instalacija

  – Uslove javnih preduzeća

  – Situacioni plan

  Ova dokumenta kopirajte jer su vam originali potrebni kasnije z aGlavni projekat.

  Taksa za izdavanje Lokacijske dozvole se plaća po m2 bruto povrsine objekta.

  Kada u rukama imate Lokacijsku dozvolu možete početi sa izradom Glavnog projekta. Nemojte izgubiti iz vida da Lokacijska dozvola ima rok važnosti godinu dana. Ovo znači da morate podneti za Gradjevinsku dozvolu najkasnije godinu dana od dana izdavanja Lokacijske dozvole.

  Glavni projekat radi arhitekta koji ima licencu (šestougaoni pečat). Glavni projekat pored crteža objekta i tehničke specifikacije sadrži projekat elektroinstacije, vodovodne instalacije, protivpožarne zaštite i naravno sva prethodna dokumenta koja ste mukotrpno danima skupljali. Kada je Glavni projekat gotov trebalo bi da drugi biro uradi tehničku kontrolu.

  Konačno sada možete da odete Direkciju za građevinske poslove i zaključite ugovor. Ostaje jos samo da platite  naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta. Visina naknade po m2 zavisi od mesta i zone u kojoj će biti objekat, a kreće se od nekoliko stotina dinara do nekoliko desetina hiljada dinara po m2.

  Sa priznanicom o izvršenoj uplati odlazite u Opštinu gde dobijate overena dva primerka Glavnog projekta i Gradjevinsku dozvolu. Potrebno je još samo  da sacekate da prodje period za žalbu od 15 dana , da bi ste dobili pečat o pravosnažnosti. U roku od dve godine od datuma na dozvoli morate da počnete radove jer u suprotnom ona prestaje da važi.

  Napominjemo da je Gradjevinska dozvola potrebna i za sve vrste montažnih objekata.

  Ukoliko vam ovo izgleda previše komplikovano angažujte neki biro koji će sve ovo uraditi za vas.

  tu smo za sva Vaša pitanja

  Na ovoj strani možete se informisati o svim čestim pitanjima, a ukoliko se pitanje koje Vas interesuje ne nalazi na listi možete nas kontaktirati putem telefona, email-a ili kontakt forme.

  Pitajte nasPitajte nas
  kontakt telefon

  Uvek nas možete kontaktirati putem telefona koji je dostupan za sva Vaša pitanja. Mi smo tu da Vam pomognemo.

  069/21-80-500

  069/22-80-500